BE siguron edhe 4 milionë doza të Pfizer/ Ursula von der Leyen: Do të shpërndahen brenda muajit

Bashkimi Evropian do të marrë katër milionë doza shetsë të vaksinës Pfizer/BioNTech kundër covid 19, të cilat do të shpërndahen në rajonet e prekura ndërkufitare brenda bllokut.

“Dozat e kesaj marrveshjeve do të dorëzohen përpara fundit të marsit.Kjo do të ndihmojë vendet anëtare të mbajnë nën kontroll përhapjen e varianteve të reja të virusit. Do i përdorim këto aty ku është më e nevojshme, veçanërisht në rajonet kufitare, këto doza të vaksinës do të ndihmojnë edhe në sigurimin ose rivendosjen e lëvizjes së lirë të mallrave dhe njerëzve” tha Ursula von der Leyen.

BE ka nënshkruar gjashtë kontrata për më shumë se 2 miliardë doza vaksinash, për 450 milionë qytetarë.