Blloku i zi i Kryetarit të Komunës Golem Demir Lika fundos Komisioneren Etleda Rustem Çiftja

Dritan Rreshka ka mbaruar Shkollën e Magjistraturës dhe e ka filluar karrierën në organin e akuzës në vitin 2003 si prokuror në Prokurorinë e Tiranës. Më vonë, ai ka mbajtur pozicionin e drejtuesit të njësisë hetimore kundër krimit ekonomik-financiar dhe korrupsionit në të njëjtën Prokurori.

Në fillim të janarit 2018, Dritan Rreshka u ngjit në krye të Prokurorisë së Tiranës si drejtues i komanduar nga Arta Marku, duke zëvendësuar në këtë post Petrit Fushën. Paralelisht me funksionin si prokuror, Rreshka është përfshirë edhe në mësimdhënie apo si ekspert në çështjet e hetimit të krimit financiar

Dritan reshkësh ja prishi karrjerën krimi dhe pikërisht banda e Xhihanit e cila ka ndikuar nëpërmjetë komisioneres  Etleda Çiftja e cila ka lidhje të shkallës së parë me bandën Xhihani.

Cështja është si më poshtë 

Dritan Reshka ka vënë në pranga kryetarin e Komunës Golem, Demir Lika, me akuzën e “korrupsionit të pushtetit vendor”. Kryekomunari i Golemit u prangos dhe në momentin e arrestimit policia gjeti e sekuestroi në cilësinë e provës materiale një shumë të madhe parash kesh. 

Arrestimi i kryetarit të Komunës së Golemit u krye pas hetimeve intensive të prokurorit  Dritan Reshka për përfshirjen e tij në korrupsion , prokurori Rreshka e ka goditur në palcë këtë rast. 

Nga ana jonë do të hidhet dritë mbi faktet se si Arian Xhihani dhe Zamir Xhihani është hakmarrë për prokurorin Dritan Reshka.

Arian Xhihani dhe Zamir Xhihani janë miq dhe njëkohësisht pjesë e veprimeve kriminale me kryetarin e Komunës Golem, Demir Lika pasi në lejet e sekuestruara nga prokuroria ishin dhe lejet e vëllezërve Arian Xhihani dhe Zamir Xhihani, pavarsisht se lejet nga ana e tyre ishin marë në kundërshtim me ligjin , por dëmi I kryer kundër mafies Xhihani dhe Lika ishte shumë i madh, dhe lekët e gjetura në banesën e Likës ishin të bandës Xhihani me përfaqsuese Etleda Çiftja.

Komisioneria  Etleda Rustem Çiftja  është e martaur me Dejvi Bujar Çiftja,  njëkohësisht Etleda Rustem Çiftja ka një motër e cila quhet Ornela Xhihani dhe është e martuar me shtetasin Arian Xhihani.

Arian Xhihani është  vëllai I Zamir Xhihanit dhe së bashku kanë dhe një shoqëri tregtare  e quajtur  XHIAR-2009  e themeluar në datë 15/01/2009 me Nr NIPT K92521803I,  me adresë Lagjja nr 2,Kavaje,autostrada Kavaje-Rrogozhine,objekt 1 kateshe ,me zone kadastrale nr 8551,nr pasurise 5/116 me objekt aktiviteti Prodhime inertesh, rere, çakull, gure, mermer, etj.Prodhim e tregetim materiale ndertimi dhe materialeve te ndryshem industriale,prodhim e tregetim me shumice e pakice i pllakave te te gjitha llojeve dhe dimensioneve. .ImportEksport makineri , pajisje e materiale ndertimi, germime dheu, transport mallrash te ndryshme etj.Nyje betoni.njëkohësisht në të njëjtin nipt me nr  K92521803I është dhe aktiviteti në Golem; Hotel 5 Katesh – Papafingo-Podrum, zona kadastrale nr.1791, pasuria nr.101/34.

Arian Xhihani dhe Zamir Xhihani janë të provuar se kanë kryer veprën penale të aktiviteti Kriminal i trafikimit të Qënieve Njerëzore dhe narkotiokëve.

Vëllezërit Arian Xhihani dhe  Zamir Xhihani janë subjekt i ligjit Antimafia dhe njëkohësisht dhe ligjit për KCK dhe detyrimisht do tju nevojitej mbrojtje

Vëllezërit Arian Xhihani dhe  Zamir Xhihani, si investimin e tyre më të mirë është investimi për të vendosur në krye të drejtësisë Komisioneren  Etleda Çiftja e cila në ditët e sotme me pozicionin e punës që ka  mund ti mbroj vetëm me prezencën e sajë pa diskutuar këtu për ndikimet që mund të kryej.

Komisionerja Etleda Çiftja ka një pasuri e cila ndodhet në zonën Kadastrale 2292 dhe nr pasurie 131/54me indeks harte K-34-100-(177-D)me adresë Kavajë lloji pasurisë Arë e përfituar me Kontratë Shitje me datë regjistrimi 15.09.2006, me sipërfaqe 3443 m2.

Kjo pasuri i është dhënë komisioneres Etleda Çiftja, nga banda e Xhihanëve në në bashkpunim me kryetarin e kryetarin e Komunës Golem, Demir Lika, i cili e kishte nën juridiksion këtë pasuri dhe vendosi tja japë zonjës Çiftja pasurinë e mësipërme,  dhe më pas Demir Lika  është arrestuar me akuzën e “korrupsionit të pushtetit vendor”. Kryekomunari i Golemit u prangos dhe në momentin e arrestimit policia gjeti e sekuestroi në cilësinë e provës materiale një shumë të madhe parash kesh. Nga burime të ndryshme shumë të madhe parash kesh ishte e bandës së Xhihanëve prokurori i kësaj çështje ishte Dritan Rreshka.

Nga ana jonë janë bërë investigime të mëtejshme të cilat hedhin dritë mbi të vërtetën se si Vëllezërit Arian Xhihani dhe  Zamir Xhihani kanë goditur në mënyrë kriminale prokurorin e çështjes Dritan Reshka

Dritan Reshka ka vënë në pranga kryetarin e Komunës Golem, Demir Lika, me akuzën e “korrupsionit të pushtetit vendor”. Kryekomunari i Golemit u prangos dhe në momentin e arrestimit policia gjeti e sekuestroi në cilësinë e provës materiale një shumë të madhe parash kesh. Me lekët e gjetura është dhe një bllok i cili provon se të cilit subject ishin lekët e dhëna si korrupsion , aty sihin dhe trafikantët Arian Xhihani dhe  Zamir Xhihani dhe kishin një vlerë të konsiderueshme lekë  të cilat u konfiskuan dhe kaluan në favor të shtetit.

Bllokun ku janë të shënuar trafikantët Arian Xhihani dhe  Zamir Xhihani është kutia e pandorës e cila e lidh Etleda Rustem Çiftja me krimin e organizuar dhe tregon qartë se Etleda Rustem Çiftja përdoret nga trafikantët Arian Xhihani dhe  Zamir Xhihani me qëllim për të dëmtuar prokurorin Dritan Reshka.

Publikimet në vijim do tju paraqesim dhe perla nga blloku i krimit i mbrojtur nga Etleda Rustem Çiftja.