Calavera dhe meritokracia që nuk vlerësoi kurrë

Calavera e cila u soll në Shqipëri për të ndihmuar këtë proces dhe për të garantuar meritokraci heshti para shumë skandaleve edhe pse ka qenë në dijeni për shkak të postit të saj.
Shefja e ONM-së kishte për detyrë të raportonte çdo problematikë të vettingut dhe pastrimin e drejtësisë nga të inkriminuarit. Por përse nuk arriti Calavera të pastronte procesin e Vettingut?

Ruiz Calavera harroi se ky nuk është një proces eksperimental por është një rrugë e cila duhet të shtronte në mënyrë të drejtë dhe të denjë drejtësinë shqiptare. Por në fakt atyre po u interson vetëm të mbushin xhepat dhe të bëhen sekser partiak.
Informacione konfidenciale për in-front.org bëjnë me dije se Calavera erdhi për të garantuar meritokraci dhe heshti përballë skandalve të komisionerëve të vettingut.