Dritë-hijet e një oficeri si Leonart Qorri/ Ja si shfrytëzoi postin për klanin miqësor të përfshirë në skemë fajdesh

Ky që shihni në këtë foto quhet, Leonart Qorri. Është një nga shumë oficerët e policisë Gjyqësore pranë Policisë së Shtetit, të cilët janë të angazhuar në hetime të ndryshme.

Por çuditërisht, punonjësi i policisë, Leonart Qorri, është dhe oficeri më i përdorshëm nga shefat e tij, me shumë spaleta mbi supe që qëndrojnë në kupolën e Policisë së Shtetit. Qorri, dukshëm është futur në hetime të urdhëruara politikisht, por është zbuluar se firma e tij qëndron dhe në një dosje penale në qytetin e Durrësit. Pikërisht në këtë çështje, ku janë të implikuar njerëzit e rrethit miqësor të Leonart Qorrit, krijohen të gjitha dyshimet e arsyeshme se oficeri Qorri, ka shfrytëzuar detyrën e tij, për ti shërbyer në mënyrë të paligjshme një njeriu të afërm të tij nga qyteti i Gjirokastrës, që jepte para me fajde.

Pozicioni i oficerit Qorri, ka dritë-hijet e veta në këtë dosje, ku padyshim prevalon interesi personal dhe familjar se sa interesi zyrtar dhe kryerje e detyrës shtetërore. Kjo është një ndër çështjet që bëri bujë në media disa vite më parë. Është çështja e ngritjes së një skeme piramidale nga ish-laborantja dentare Olesia Duka, e cila tashmë rezulton e dënuar për akuzën e “Mashtrimit me shuma të mëdha”. Olesia Duka, mori dënimin dhe tashmë prej një viti është liruar nga burgu, duke qëndruar në Tiranë. Ndërsa oficeri Leonart Qorri që përdori detyrën e tij për qëllime okulte dhe interesi personal në këtë çështje, asnjëherë nuk ka bërë transparencën, se në çfarë cilësie ka hyrë në hetimin e kësaj dosje penale. Në cilësinë e personit që përfaqësonte autoritet e shtetit?

Apo në cilësinë e personit që duke shfrytëzuar detyrën shtetërore, u përpoq të zgjidhë hallin e një familjari të tij në Gjirokastër, që bashkëpunonte me Olesia Dukën, në dhënien e shumave të mëdha të parave me fajde. Tashmë dihet se kush është familjari i këtij oficeri, që është përfshirë në skemën e fajdeve dhe kuptohet fare qartë, se cili ishte interesi i ngutshëm i Leonart Qorrit, për të kryer hetime mbi këtë skemë piramidale. Ku sigurisht nuk ishin përfshirë vetëm biznesmenë nga Tirana dhe Durrësi, por shtrirja e këtij skandali të çon deri në Gjirokastër, zonë nga e cila ka gjenezën dhe oficeri i policisë Leonart Qorri.

Sigurisht që Olesia Duka, u dënua për krimin, por çuditërisht Leonart Qorri, nuk nxori në këtë hetim, se ku i gjenin lekët të afërmit e tij, që ja dorëzonin me anë të skemës së fajdeve dentistes Olesia Duka. Çfarë biznesi dhe cili ishte burimi i të ardhurave që të afërmit e tij, ja dorëzonin Olesias, me qëllim për të marë benefitet e këstit në fund të muajit. Kjo është një dosje voluminoze që sigurisht do kohën e vetë për ta studjuar dhe nxjerë në dritë implikimin e një oficeri policie si Leonart Qorri, që duke shfrytëzuar detyrën e tij të hetuesit, nxori në dukje interesin personal dhe familjarëve të tij nga Gjirokastra, të cilët ishin mashtruar nga Olesia Duka, duke i marë sasi të konsiderueshme para me fajde.

Kjo është vetëm një pjesë e asaj çfarë dihet për këtë çështje, ndërsa në ditët në vijim do vijojmë të botojmë, emrat konkretë të të afërmve të Leonart Qorrit të përfshirë në sekmën e fajdeve në Durrës dhe dokumentat konkrete të dhënies së parave hua, para këto që nuk dihet se ku e kanë burimin e të ardhurave. Dhe që minimalisht miqtë e oficerit Leonart Qorri duhet të verifikoheshin për “Evazion Fiskal” dhe deri tek “Pastrimi i parave”.