E papritur/ Kryeministri Edi Rama niset drejt Turqisë

Kryeministri Edi Rama është nisur drejt Turqisë, pak minuta më përpara në orën 15:00

Mësohet se në fokus të vizitës janë parashikuar një sërë takimesh zyrtare për sigurimin e vaksinës kineze. Më herët Rama njoftoi më herët që marrëveshja për vaksinat pritet të finalizohet ditën e sotme.

Shqipëria do të furnizohet dhe me vaksinën kineze Coronavac, ose e njohur ndryshe dhe si Sinovac, emri i kompanisë që e ka prodhuar.

Qeveria shqiptare ka miratuar një Akt të posaçm Normativ, i publikuar të martën në Fletoren Zyrtare, ku bëhet e ditur marrëveshja e arritur me “distributorin e autorizuar “Keymen Ilaç Sanayi ve ticaret”A.Ş., për furnizimin e Republikës së Shqipërisë me vaksinën e inaktivizuar kundër COVID-19 (Vero Cell) Coronavac, të krijuar nga Sinovac Life Science Co Ltd. dhe të prodhuar në Republikën Popullore të Kinës