Elon Musk: Brenda 10 vitesh do të dërgojmë njerëz në Mars

Elon Musk parashikon se SpaceX do të jetë në gjendje të dërgojë njerëz në Mars brenda 10 viteve të ardhshme. Musk bëri parashikimin gjatë një paraqitjeje në podkastin e Lex Fridman. Themeluesi i Tesla analizoi planet e SpaceX për të zhvilluar teknologjinë e nevojshme për udhëtimin e gjatë.

 

 

“Rasti më i mirë është rreth 5 vjet. Rasti më i keq, 10 vjet”, tha Musk duke vënë në dukje se “mekanika e automjeteve” e nevojshme për udhëtimin mbetet një faktor kyç në përcaktimin e një afati kohor.

“Starship është raketa më komplekse dhe më e avancuar që është bërë ndonjëherë, nuk e di nga një renditje e madhësisë apo diçka e tillë”, shtoi Musk.

“Është me të vërtetë niveli tjetër”.

SpaceX ka rritur operacionet e saj në vitet e fundit si pjesë e qëllimit afatgjatë të Musk për të krijuar një koloni në Mars. Në fillim të këtij muaji, Musk zbuloi se SpaceX ka filluar ndërtimin e një platforme lëshimi në Florida që mund të akomodojë raketa Starship.