Gabimi i madh që bëjmë me stërvitjen dhe nuk humbasim peshë

Çfarë thotë shkenca për llojin e ushtrimeve që zgjedhim dhe ndikojnë negativisht në metabolizmin tonë.
Të gjithë duan të përfitojnë sa më shumë nga stërvitjet e tyre, përveç që disa taktika të vendosura na mbajnë mbrapa.

Kjo është arsyeja pse shkenca po përpiqet të zbulojë sekretet e ushtrimeve fizike, duke nxjerrë në sipërfaqe strategjitë më efektive të fitnesit.
“Nëse thjesht bëni kardio, po sabotoni veten,” i tha revistës Time akademiku Jacob Wilson, një kontribues i rregullt në Journal of Strength and Conditioning Research.
“Metabolizmi juaj në të vërtetë do të ngadalësohet, duke e bërë më të vështirë humbjen e peshës.” Çfarë sugjeron eksperti për të rritur shkallën e humbjes së peshës? Peshat.

“Stërvitja e forcës është ajo që ndërton muskujt për të rritur shkallën e metabolizmit.”

Pretendimi i tij konfirmohet nga një studim i Harvardit mbi 10,500 të rritur që kaluan 20 minuta në ditë duke ngritur pesha. Studiuesit zbuluan se ata që stërviteshin me pesha fituan shumë më pak dhjamë në bark për një periudhë 12-vjeçare sesa ata që kaluan të njëjtën sasi kohe çdo ditë duke bërë kardio.