Genoveva Ruiz Calavera pa çudira në vetting dhe e pllakosi heshtja

Shefja e ONM-së Genoveva Calavera  erdhi në Shqipëri me misionin e rregullatores në Reformën e Drejtësisë, por a e realizoi Calavera detyrën e saj?

Calavera ishte e një marionetë e qevrisë për ti hedhur hi syve shqiptarëve, për t’I dhënë besimin se ndërkombëtarët do të vëzhgojnë procesin e reformës në drejtësi, por në fakt askujt nuk I intereson një reformë e tillë pasi do të bëjnë si kanë bërë më parë.

Shefja e ONM-së mbrojti gjyqtarët dhe prokurorët e korruptuar, të cilët kanë pasuri jashtëzakonisht shumë të madhe, imoralitet dhe paaftësi në detyrat që iu janë përcaktuar.

Për këtë arsye shefes së ONM i është bërë kallzim në “SPAK” për moskallzim krimi. Ama mesa duket ka shpëtuar dhe ajo pa u lagur, u largua nga detyra pasi shkatërroi atë pak drejtësi që kishte mbetur, shpërdoruan fondet e BE-së, vodhi sa mundi dhe më kryesorja pa asnjë procedim penal.

Shefja e ONM-së synoi të shamngi reformën në drejtësi dhe të dëmtojë zbatimin e saj duke mbajtur nën rradhë komisionerë dhe gjyqtarë që duhet të ishin filtruar, në mënyrë që reforma të funksiononte si duhej. Reforma në drejtësi është dështimi i kësaj qeverie bashkë me gjyqtarët dhe komisionerët që kanë vendosur në rradhë për të gjykuar drejtësinë.