Ekskluzive/ Horror në spitalin privat në Tiranë, dalin detaje tronditëse

Së fundmi portali inftont.org  po hedh dritë në lidhje me një ngjarje horror ku fatkeqësisht pasojat po i vuan një familje e tërë.

Pasojat fatale për Mirjana Karini bënë që vetë ajo të përplasej në dyert e gjykatës për të gjetur drejtësi.
Më 31.03.2019, paditësja Mirjana Karini, ka pësuar një aksident dhe si pasojë, ka pësuar një frakturë (thyerje) të këmbës së majtë. Ajo menjëherë është dërguar për mjekim në Spitalin Rajonal Shkodër, ku me të mbërritur në këtë spital, ka marrë kontakt me mjekun e urgjencës i cili pasi e ka kqyrur pacienten dhe ka hapur kartelën klinike të saj, ka njoftuar mjekun specialist ortoped, shtetasin Besnik Mustafaj.

Ky i fundit, ka rekomanduar, pas kqyrjes së kartelës klinike të pacientes Mirjana Karini, që asaj t’i bëhej një grafi dhe disa ekzaminime mjekësore imazherike, me qëllim për të përcaktuar diagnozën e saktë dhe në vijim për të përcaktuar protokollin e mjekimit, që duhej ndjekur.  

Ndërkaq Mirjana Karini, ka bërë vetëm grafinë dhe me insistimin e saj dhe të afërmve të saj, është larguar nga Spitali Rajonal Shkodër, duke qenë se besushmëria tek spitalet publike është zero dhe dyshimet normale për një ekzaminim ekzakt kanë shtyrë Mirjana Karinin të drejtohet tek një spital privat.
Shkak ka qenë i biri i saj, shtetasi Blerim Karini, I cili duke menduar më të mirën për nënën e tij I ka rekomanduar Mirjana Karinit, që ajo të mjekohej në një spital më të specializuar në Tiranë, që është “Poliklinika Mjekësore Gjermane Laprakë” sh.p.k.

Paditësja Mirjana Karini, ka qëndruar e shtruar për mjekim, në ambientet e palës së paditur, për periudhën ndërmjet datave 01.04.2019 – 05.04.2019. Gjatë kësaj periudhe, dhe konkretisht me datën 01.04.2019, ajo i është nënshtruar një ndërhyrjeje kirurgjikale, nga një ekip mjekësh dhe infermierësh,  të drejtuar nga shtetasi i huaj Gordan Gavriloviq, që gjatë ndërhyrjes kirirgjikale në fjalë, ushtronte detyrën e mjekut kirurg, traumatolog, ortoped.
Gjatë ndërhyrjes kirurgjikale, Mirjana Karini, i është vendosur një implant (protezë), që sipas pretendimeve të ndërgjyqësve paditës, ka qënë me dimensione (gjatësi dhe trashësi), të papërshtatshme, në raport me qëllimin e përdorimit dhe vendosjes së saj, në këmbën e majtë të paditëses Mirjana Karini.

Me datën 05.04.2019, paditësja Mirjana Karini, ka dalë nga ambientet e palës së paditur, duke iu rekomanduar që ajo të riparaqitej, për rikontroll. Por duke qenë se shërbimi linte shumë për të dëshiruar ajo nuk është paraqitur më në ambientet e atij spitali për kurimin e saj.

Pavarësisht ndërhyrjes kirurgjikale dhe mjekimit të marrë nga paditësja Mirjana Karini, tek pala e paditur, pasojat e traumës që ajo ka pësuar, jo vetëm që nuk janë eleminuar ose zvogëluar, por janë thelluar.

Fatkeqesisht Mirjana Karinit i është zgjatur këmba e majtë, 4 (katër) cm, në raport me tjetrën si dhe i është dëmtuar nervi iskiadik (shiatik), me pasojë shkaktimin e mungesës tërësore të përcjellshmërisë. Si rrjedhojë, paditësja ka pësuar invaliditet të plotë të këmbës së majtë, me paaftësi totale të lëvizshmërisë së saj.

Ngjarje të tilla mbesin në hije nga drejtësia shqiptare dhe shumë jetë njerëzish janë rrënuar si pasojë e një sistemi shëndetësor shtetëror të shkatërruar ku privatizimi ka marrë dhenë, pavarësisht se nuk janë kopetent dhe të aftë për të shëruar jetë njerëzish.