Ja çfarë i ndodh trupit tuaj nëse çdo ditë zgjoheni në të njëjtën orë

Disa studime kanë treguar se netët e vazhdueshme të gjumit dhe rutinat në mëngjes kontribuojnë në një mënyrë jetese më të shëndetshme. Kjo gjithashtu duket të jetë mënyra se si mendojnë CEO dhe trajnerë me performancë të lartë.

“Bright Side” liston arsyet pse të kesh një rutinë zgjimi mund të sjellë shumë ndryshime në jetën tuaj.

Do të ndiheni më proaktiv dhe këmbëngulës
Një numër njerëzish të suksesshëm, përfshirë CEO, kanë përqafuar “klubin që zgjohet në 5 të mëngjesit”, një koncept i krijuar nga Robin Sharma në librin e tij që mban të njëjtin emër. Libri thotë se orët e para të ditës tënde janë jashtëzakonisht të vlefshme.

Sipas një studimi gjerman, njerëzit që kanë zakon të zgjohen herët dhe janë të orientuar në mëngjes kanë tendencë të kenë më shumë këmbëngulje, bashkëpunim dhe një dëshirë për të pasur përvoja të reja.

Do të jeni më vigjilent dhe më pak të shqetësuar
Të qenit më pak i shqetësuar ka të bëjë shumë me zakonet tuaja të gjumit. Zgjimi herët ka përfitimet e tij, ju bën më vigjilent dhe promovon një shëndet më të mirë për trupin dhe mendjen tuaj.

Një studim tjetër deklaroi se njerëzit që zgjohen herët kanë më shumë gjasa të kenë sukses në vendin e punës dhe të kryejnë detyrat shpejt.

Do të jeni më pak zvarritës
Shkenca thotë që nuk do ta shtyni më alarmin në mëngjes nëse zgjoheni herët. Dhe kjo është vetëm një arsye tjetër që ju të ngriheni në kohë për të parë lindjen e diellit!

Më pak mendime negative
Çrregullimet e gjumit ndikojnë negativisht në shëndetin mendor, pasi njerëzit mund të kenë shanse më të larta për të përjetuar depresion. Duke përcaktuar periudhat e gjumit dhe zgjimit, mund të jeni në gjendje të përmirësoni shanset tuaja për të pasur një mendje më të shëndetshme dhe ndjenja pozitive!

Do të jeni më të kënaqur me jetën tuaj
Përcaktimi i një kohe të rreptë gjumi dhe zgjimi i bën njerëzit më të kënaqur. Kjo është ajo që deklaroi një sondazh me 1,033 njerëz. Pasja e një rutine të rregullt të zgjimit çoi në 13% më shumë kënaqësi në jetën personale të njerëzve, një rritje prej 18% në situatën e tyre financiare dhe një kënaqësi tronditëse prej 21% më shumë në bilancin e jetës dhe punës.

Do të ndiheni më energjik
Ka njerëz që provuan të zgjohen në të njëjtën kohë çdo ditë, dhe rezultatet janë mjaft interesante. Më shumë forcë dhe energji për t’u stërvitur, ose nëse nuk jeni një person që shkoni në palestër, keni më shumë të ngjarë të dilni për ecje me orë të gjata.

Tretja do të jetë më e mirë
Ne kemi një cikël cirkadian, i njohur gjithashtu si një proces i brendshëm natyror që rregullon ciklin tonë të gjumit dhe zgjimit. Duke u zgjuar, duke shkuar në shtrat në të njëjtin orar dhe duke ngrënë rregullisht, sistemi ynë tretës funksionon më mirë.

Imuniteti do të jetë më i fortë
Gjumi luan një rol të rëndësishëm tek imuniteti. Është e nevojshme për trurin dhe shëndetin në përgjithësi, dhe gjithashtu varet nga cikli cirkadik, ashtu si tretja. Sistemi ynë imunitar mund të na vërë në gjumë ashtu si edhe na zgjon. Pasja e një kohe të rregullt zgjimi mund të ndihmojë sistemin tuaj imunitar, pasi do të mbajë gjithashtu të organizuar mirë metabolizmin tuaj.

Si janë rutinat e mëngjesit të CEO-ve të famshëm?
Pasi të mësoni të gjitha këto këshilla, mund të jeni kurioz se si CEO dhe themeluesit e famshëm dhe të suksesshëm i trajtojnë mëngjeset e tyre.

Oprah Winfrey: Ajo zgjohet në orën 6 të mëngjesit, lan dhëmbët dhe del me qentë e saj për një shëtitje.

Jack Dorsey: Themeluesi i ‘Twitter’ ngrihet në 5 të mëngjesit dhe ka një rutinë meditimi.

Warren Buffett: Miliarderi dhe investitori zgjohet në 6:45 të mëngjesit.