Ja sesi u “sigurua” reforma në drejtës me Darian Pavlin

Komisioni i Posaçëm Parlamentar për Reformën në Sistemin e Drejtësisë me anë të një vendimi më datë Nr. 12, Datë 02.04.2015 vendosi të  të miratojë, ngritjen dhe drejtimin e 7 Grupeve të Punës në përbërje të Grupit të Ekspertëve të Nivelit të Lartë dhe Sekretariatit Teknik pranë Komisionit të Posaçëm për Reformën në Sistemin e Drejtësisë”. Komisioni intervistoi të gjithë kandidatët, më 28 shtator 2018. Komisioni i rekomandon Asamblesë Parlamentare, me shumicë të madhe, z. Darian Pavli si kandidatin më të kualifikuar  por në fakt Pavli u zgjodh për tjetër arsye. Darian Pavli u zgjodh si marionetë e qeverisë aktuale për t’i shërbyer pasi as vetë. Darian Pavli nuk e kishte menduar se ditën që do të merrte një nga vlerësimet më të rëndësishme në jetë.

Bëjmë me dije se Pavli është njeri i George Soros dhe është zgjedhur në Gjykatën Europiane të Drejtave të Njeriut, edhe pse nuk ka asnjë eksperiencë gjyqësore, por thjesht se ka punuar për Fondacionin e Soros në Shqipëri. Soros ka ndikim të fortë në gjykatën e Strasburgut, ndikim që do të rritet akoma më shumë tani. Konflikti i interest duket hapur dhe tashmë askush nuk i hedh dot më hi syve shqiptarëve.