Komisionerja që rrezikon 1 vit burg/ “E paprekura” e Vettingut, Alma Faskaj

Një nga denoncimet e shumta të SPAK në kuadër te reformës në drejtësi ka të bëjë drejtperdrejtë me anëtaren e KPK-së Alma Faskaj.
SPAK ka dënoncuar  atë për  veprën penale “Falsifikim i dokumentave”.

Ky kallëzim është bërë nga gjyqtarja Hajrie Muçmata, ku sipas saj Alma Faskaj e
ka fshehur shkarkimin nga detyra, në dokumentet e falsifikimit, për t’u bërë pjesë e Vetnigut.

Gjithashtu ajo rezulton se më 23 korrik të vitit 1996 , është shkarkuar nga detyra për shkelje të ligjit dhe për paaftësi në detyrë, nga ana e Këshillit të Lartë të Drejtësisë.

Ajo ka një eksperiencë të gjatë si lektore dhe e ka ushtruar këtë profesion në universitete publike dhe jopublike të vendit, si dhe pedagoge e Shkollës së Magjistraturës nga viti 1998.

E gjithë kjo e vërtetë  përbën një vepër penale me heqje lirie prej 1 periudhe 1 vjeçare. Pse organet kopetente po heshtin dhe nuk është marr as masa më e vogel ndaj saj edhe pse ligji flet komplet ndyshe.