Krimi në çdo qelizë të Vettingut/ Ja bëmat e komisioneres Alma Faskaj 

Komisionerja Alma Faskaj është denoncuar nga ana e SPAK për veprën penale “Falsifikim i dokumentave”.

Ky kallëzim është bërë nga gjyqtarja Hajrie Muçmata, ku sipas saj Alma Faskaj e fshehur shkarkimin nga detyra, në dokumentet e falsifikimit, për t’u bërë pjesë e Vetnigut.

Gjithashtu ajo rezulton se më 23 korrik të vitit 1996 , është shkarkuar nga detyra për shkelje të ligjit dhe për paaftësi në detyrë, nga ana e Këshillit të Lartë të Drejtësisë.

Ajo ka një eksperiencë të gjatë si lektore dhe e ka ushtruar këtë profesion në universitete publike dhe jopublike të vendit, si dhe pedagoge e Shkollës së Magjistraturës nga viti 1998.

Organet kopetente kanë zgjedhur të mos reagojnë dhe krimi dukshëm ka prekur çdo qelizë të sistemit të drejtësisë, madje edhe Vettingun.