Kuvendi mblidhet më 9 qershor/ Të mërkurën vendoset për fatin e Presidenti Ilir Meta

Kuvendi i Shqipërisë do të mblidhet më datë 9 qershor 2021 për të vendosur për fatin e Presidentit Ilir Meta. Të mërkurën e 9 qershorit, deputetë do të votojnë, për shkarkimin apo jo të Metës.

Të premten, 28 Maj, Komisioni Hetimor i ngritur për Metën, hartoi raportin final me të gjitha shkeljet e pretenduara dhe ia dërgoi atë Kuevdnit në mënyrë që të mabhet seanca plenare, raporton newsbomb.al. Nëse deputetët votojnë pro me shumicë votash raportin e Komisionit Hetimor, atëherë Presidenti i Republikës shkarkohet nga detyra.

Konferenca e Kryetarëve ka miratuar raportin dhe kërkesën e deputetëve për kalimin e tij në seancë plenare. 9 qershori është vendosur nga Kuvendi si datë për të shqyrtuar gjetjet e Komisionit për shkarkimin e Metës; nëse ato qëndrojnë apo jo si dhe nëse përbëjnë shkelje të rënda të Kushtetuës.