Lirohet nga qelia drejtori i sigurisë në Portin e Shëngjinit

Gjykata e Lezhës ka lënë në detyrim paraqitje shefin e sigurisë së portit të Shëngjinit, Agustin Gjini.

56-vjeçari u arrestua nga policia, pasi gjykata kishte vendosur për të masën e sigurisë “arrest në burg”, me kërkesë të prokurorisë. Masë që u zbut në seancën e kësaj të Hëne.

Ai akuzohet se gjatë ushtrimit të detyrës si përgjegjës i sektorit të arkvit dhe protokollit në komunën Shëngjin gjatë viteve 2011-2014 ka falsifikuar dokumente, duke tjetërsuar sipërfaqe toke në bregdetin e Shëngjinit, nga lloji i pasurisë rërë, në arë