Në mbretërinë e komisioneres së Vettingut/ Ja pasuria marramendëse e Genta Bungos

Korrupsioni, keqfunksionimi, mungesa e integritetit, profesionalizmit, pavarësisë, efiçencës, besueshmërisë, transparencës, llogaridhënies dhe përgjegjshmërisë së sistemit tashmë janë identifikuar dhe pranohen gjerësisht si fenomene dëmtuese, që janë në fokus të kësaj reforme të thellë,me qëllim ndryshimin e situatës në sistemin e drejtësisë në vend.

Po drejtësia po shkon keq e më keq çdo ditë. 10 000 000 Lekë janë marramëndëse për një komisionere e cila nuk e deklaron pasurinë e saj. Familjet shqiptare nuk kanë mundësi të kursejnë 10 milion lekë dhe 10 000 000 Lekë siç ka në llogarinë e saj Genta Tafa Bungo.

Përveçëse një komisionere e zhytur në korrupsion, Genta Tafa Bungo është dhe një komisionere e pamoralshme pasi në ditën e varrimit të së shoqit, Genta u nis për në KPK për të mbyllur pazaret me gjykatësit e korruptuar, të cilët i kishte dhënë fjalën që po fliste në favor të tyre.

Llogaria e komisioneres është rritur me shifra të çuditshme kohët e fundit, pasi motoja e Gentës është lekë dhe vetëm lekë, dhe në këtë formë i janë errur sytë nga pasuria.