OBSH ngre alarm për variantet e reja: Të përshpejtohet vaksinimi

Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Evropën tha se Evropa duhet të rrisë fushatën e saj të vaksinimit kundër koronavirusit të ri, bashkë me të gjithë mbështetjen e kompanive farmaceutike.

Hans Klugge kërkoi që të bashkohen forcat dhe të përshpejtohet vaksinimi, ndërsa theksoi se fushata e vaksinimit të BE ka qenë në vështirësi që nga fillimi i saj për shkak të mungesës së vaksinave dhe tensioneve midis Brukselit dhe disa kompanive farmaceutike.

Kreu I Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Hans Klugge tha se në BE përqindja e popullsisë që ka marrë dozën e parë të vaksinës është vetëm 2.5%. Klugge beson se shpresat për përshepejtimin e vaksinimit janë të shumta.