Përfitimet e Komisionerit Olsi Komici nëse zbaton ligjet e politikës dhe të shokëve

Anëtari i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, Olsi Komiçi duket se ka lidhje të pastër me Qeverinëdhe e bën këtë komisioner të paanshëm në vendimmarje dhe në dukje është i komanduar nga politika.

Komisioneri Olsi Komiçi firmos shkarkimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve që jep urdhër qeveria dhe vetë qëndron si kapedan dhe ushtar i partisë. Ky proces duhej të ishte i pastër dhe jo i njëanshëm por për fat të keq, kuptohet se këta komisionerë nuk e kanë kaluar për vete procesin e vettingut.

Po realizohet edhe nje proces me dy standarte kriminale dhe i udhëzuar si nga partia në pushtet edhe nga krimi i organizuar. Bëjmë me dije se  Olsi Komici është proceduar penalisht për falsifikim dokumetash dhe korrupsion  e vërtetuar me vendimin  e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor me Nr 728 datë 07.05.2010 ku Olsi Komici ka qënë i Pandehur.

Olsi Komici nuk ka deklaruar para komisionit për vlersimin e tijë si Antar i KPK, faktin se është proceduar penalisht për falsifikim dokumetash dhe korrupsion (Shpërdorim Detyre) e vërtetuar  me vendimin  e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë me Nr 728 datë 07.05.2010 ku Olsi Komici ka qënë i Pandehur.

Ky veprim i Olsi Komici duke mos deklaruar këtë fakt pranë ILDKPI ka falsifikuar dhe ka pasqyruar të dhëna jo të vërteta  para strukturave që kanë verifikuar këtë subjekt. Përfitimi i tijë nga ky veprim është i dukshëm. Pra është turp të quhet komisioner dhe se gjykon gjyqtarë dhe prokurorë pasi vendi i tij duhej të ishte pas hekurave dhe jo në karrigen e komisionerit.