Proçedohet penalisht Av. Idajet Beqiri , për fyerje dhe pengesë të gjykimit në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër

Proçedohet penalisht Av. Idajet Beqiri , për fyerje  dhe pengesë  të gjykimit në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor  Gjirokastër

Idajet Beqiri ushtron detyrën e avokatit me seli në Tiranë , dhe aktivitet në të gjith Republikën e Shqipërisë

 Nga burime të sigurta Av. Idajet Beqiri ,është nën hetim për veprën penale të fyerje  dhe kundërshtim të  Gjykatës , pasi është bërë  pengesë për mbarvajtjen e një procesi Gjyqësor në   Gjykatën Gjirokastër

Kallzimi është bërë nga Kryetari  i  Gjykatës Gjirokastër, dhe është në hetim nga Prokuroria e Tiranës.

Sipas kallzimit Av. Idajet Beqiri ka kaluar caqet e etikës së Avokatit dhe ka fyer dhe kundërshtuar  Gjyqtarët e kësaj gjykate, me qëllim ndërprerjen e Procesit Gjyqësor.

Nëse kallzimi rezulton i vërtet Av. Idajet Beqiri rrezikon 7 vjet burg , ky dënim është parashikuar në nenin  316 I Kodit Penal që citon qartë se ,  Kundërshtimi dhe goditja e gjyqtarit Kundërshtimi me dhunë, goditjet dhe vepra të tjera dhune që i bëhen gjyqtarit apo anëtarëve të trupit gjykues, prokurorit, avokatit, ekspertëve, çdo arbitri të caktuar për një çështje, për ta penguar në kryerjen e detyrës apo për shkak të saj, dënohen me gjobë ose me burgim gjer në shtatë vjet.

Nuk është hera e parë që Av. Idajet Beqiri procedohet penalisht.