Pse tradhtojnë burrat? Ja shenjat paralajmëruese që duhet t’i dini

Rreth një në pesë burra e pranojnë tradhtinë ndaj partneres së tyre, ka zbuluar një sondazh nga “The Sun”.
Jo të gjithë bien dakord për atë që konsiderohet tradhti. Shumë njerëz mendojnë se tradhti do të thotë të kesh një marrëdhënie seksuale me dikë që nuk është partneri yt.
Për disa, seksi nuk është aq i rëndësishëm. Ata besojnë se kjo do të thotë të biesh në dashuri me dikë tjetër.
Por të tjerët mendojnë se një puthje apo edhe thjesht krijimi i një miqësie të thellë ose lidhje emocionale është tradhti.
Pika e përbashkët për tradhtinë në të gjitha rastet është se bëhet pa dijeninë ose pëlqimin e partnerit dhe kjo i bën ata të ndihen të tradhtuar, xheloz, të lënduar ose të refuzuar.
Pse tradhtojnë burrat?
Kërkimet tregojnë se burrat kanë më shumë gjasa të tradhtojnë partneren me një mikeshë, me dikë me të cilin punojnë ose me dikë që kanë takuar në një aplikacion online për takime ose media sociale.
Çfarë e bën një burrë të tradhtojë?
Nuk ka asnjë arsye pse një burrë tradhton. Ndonjëherë, kjo ndodh për shkak se ai thjesht dëshiron seks më shumë ose ndryshe. Ose ai mund të jetë i mërzitur ose i pakënaqur në marrëdhënie.
Shenjat paralajmëruese se partneri ju tradhton
Kur një burrë tradhton, ka disa sjellje që duhet t’i vini re tek ai:
Ai mund të ndalojë seksin me ju ose të jetë më pak i dashur.
Ai papritmas fillon të kalojë shumë kohë në telefon ose përpiqet ta fshehë atë.
Ai mund të ndryshojë rutinën në punë, duke qëndruar në zyrë vonë, ose duke thënë se do të dalë më shumë me kolegët ose miqtë e tij.
Ai mund të ndryshojë mënyrën e veshjes, mund të lahet më shumë.
A mund ta hidhni pas krahëve tradhtinë?
Tradhtia shkatërron besimin në një marrëdhënie, e cila mund ta bëjë të vështirë rikuperimin nga.
Por është e mundur që një çift ta kapërcejë atë dhe të rindërtojë marrëdhënien nëse të dy partnerët janë të gatshëm të bëjnë një përpjekje.
Si ta menaxhoni tradhtinë?
Komunikimi është çelësi për të kapërcyer tradhtinë. Por është e mundur të shëroheni nga mashtrimi dhe në shumë raste ta bëni marrëdhënien tuaj edhe më të fortë.
Ndonjëherë, një çift ka nevojë për ndihmë për të kapërcyer tradhtinë. Nëse keni nevojë për mbështetje profesionale, terapitë për marrëdhënie mund t’ju ndihmojë.