Shqipëria do të marrë vaksinën kineze Coronavac

Shqipëria ka nënshkruar marrëveshjen me një kompani turke për të marrë vaksinën anti-COVID të prodhuar në Kinë. Tashmë, vendi ynë do të përdorë 4 vaksina të ndryshme për të luftuar virusin, pasi Pfizer-it, AstraZeneca-s dhe “Sputnik V”, do t’i shtohet edhe Sinovac.

Autoritetet ende nuk kanë bërë të ditur se sa është sasia e vaksinave që parashikohen të vijnë, sipas marrëveshjes së lidhur me distributorin turk, dhe as kalendarin e përafërt të mbërritjes së tyre.
Sipas burimeve një sasi e parë e madhe e vaksinës kineze pritet të vijë në ditët e ardhshme për t’u pasuar me një tjetër furnizim po në nivelet e disa qindra mijëra dozave në muajin Prill.

Deri më tani Coronavac, është përdorur në disa vende të ndryshme të botës.
Bëhet fjalë për afro 70 milion doza të kryera. Ruajtja e saj nuk kërkon kushte specifike dhe aplikohet me një dozë të vetme.