Shushunja e korruptuar e Vettingut/ Ja pasuria marramendëse e Genta Bungos

Në periudhën 1993-1996, Genta Tafa (Bungo) ka punuar si juriste në Drejtorinë Juridike dhe Konsullore në Ministrinë e Punëve të Jashtme. Nga shkurti 1996 deri në shtator 2003 ka punuar si pedagoge e brendshme në Fakultetin e Drejtësisë të Universitetit të Tiranës. Ndërsa në periudhën shtator 2003– dhjetor 2006 ka punuar në MPVD, në fillim si përgjegjëse e sektorit juridik e më pas si Drejtore e Drejtorisë Juridike dhe Marrëdhënieve me Jashtë.

Nga viti 2008 deri në 2012 është angazhuar si pedagoge e brendshme pranë një Universiteti privat dhe që nga nga viti 2012 ka ushtruar aktivitetin e saj në fushën e përmbarimit gjyqësor privat.

Kjo komisionere të shoqin të dergjet akoma pa u futur në varr dhe u nis për në KPK për të mbyllur pazaret me gjykatesit e korruptuar.

Sipas informacioneve komisionere ka një depozitë bankare me gjendje 10 000 000 Lekë, shumë e përfituar me anë të favoreve të postit dhe mashtrimeve.