Strategjia, e cila na nxjerr nga kjo situatë psiko-ekonomike

Në Kosovë në vitin 2021 kanë ndodhur disa ngjarje të ndryshme të grabitjes, nën kërcënimin me armë nga njerëz të maskuar. Ajo çfarë është më e keqja nga e gjithë kjo është se keqbërësit po shkojnë deri në vrasje të personave të pafajshëm.

Rasti i fundit ishte ai i një grabitje në një dyqan në Mitrovicë, ku nga plagët e marra një person vdiq në Spitalin Rajonal të Mitrovicës.

Në tetor ndodhi një grabitje në një farmaci në Prishtinë, në lagjen Lakrishte. Po atë muaj ndodhi një grabitje me armë në mesnatë në një pikë të derivateve të naftës në Prishtinë, në lagjen Ulpiana.

Në nëntor ndodhi plaçkitja nga njerëz të armatosur e të maskuar e 450 mijë eurove në fshatin Parallovë, në magjistralen Gjilan-Prishtinë. Plaçkitësit, sipas disa dëshmive me kamera, shtinin me armë zjarri në drejtim të një kombi, i cili po i bartte paratë e nje banke. E gjitha dukej si një ngjarje nga filmat horror, të cilat në Kosovë, kanë filluar të shfaqen vetëm pas luftës.

Një grabitje e armatosur nga një i maskuar ka ndodhur këtë muaj, në një pompë të derivateve në Mitrovicë.

Edhe në Novobërdë ka ndodhur nga plaçkitje nga një person i armatosur dhe i maskuar, gjatë muajit dhjetor.

Këto janë vetëm disa raste nga numri i madh i incidenteve të tilla, disa prej të cilave kanë përfunduar me fatalitet, si ndodhi në Mitrovicë.

Kjo dukuri ka shënuar rritje, viteve të fundit, të inidentëve të rënda.