Thellohet bilanci/ Rreth 9.500 viktima nga tërmeti tragjik që goditi Turqinë dhe Sirinë, banorët të dëshpëruar për të afërmit nën rrënoja

Më shumë se 9,400 njerëz kanë vdekur nga tërmeti dhe qindra pasgoditjet që goditën Turqinë dhe Sirinë.

Autoriteti i menaxhimit të fatkeqësive të Turqisë ka raportuar mbi 800 persona të vdekur që nga përditësimi i fundit në orën 6:40 të mëngjesit.

Në të gjithë Sirinë dhe Turqinë, 1700 persona janë regjistruar si të vdekur që nga ora 1:40 e mëngjesit.

Autoriteti i menaxhimit të fatkeqësive në Turqi tha se ka pasur 6,957 vdekje në vend dhe 37,000 njerëz të plagosur.

Në Siri, 2,530 kanë vdekur: 1,280 në zonat e kontrolluara nga kryengritësit dhe 1,250 në pjesët e kontrolluara nga qeveria të vendit.

Në total mbi 9,487 persona kanë humbur jetën. Të mbijetuarit e dëshpëruar në qytetet turke më në fund marrin ndihmë. Skena brenda Hatajit është krejtësisht e panjohur në krahasim me 12 orë më parë.

Punonjësit e ndihmës, policia ushtarake dhe vullnetarët janë në Antakia, kryeqyteti i provincës. Por deri më tani gjithçka që kanë parë janë kufomat duke u nxjerrë nga rrënojat.

Dëshpërimi i njerëzve është shumë i madh pasi të afërmit e tyre ndodhen ende nënë rrënoja.