Variantit të ri i Covid-19 frikson Gjermaninë/ Izolohet deri në mes të shkurtit

Gjermania do të jetë nën kontroll të rreptë deri në mes të shkurtit si pjesë e një pakete hapash për të provuar kontrollin e koronavirusit. Kjo pasi virologët janë të shqetësuar për përhapjen e mundshme të varianteve më infektive të virusit.

Qeveria federale ka propozuar që njerëzit janë të detyruar të mbajnë maska ​​mjekësore në transportin publik dhe në dyqane dhe se ndihma për kompanitë duhet të përmirësohet për shkak të zgjatjes, tregoi një projekt i rezolutës për t’u diskutuar.

Qeveria federale do të krijojë gjithashtu një grup pune për të hartuar një plan për një strategji të sigurt dhe të drejtë të hapjes.

“Numrat e infeksionit kanë rënë për disa javë ose kanë ngecur dhe kjo është mirë. Tani po përballemi me një mutacion shumë agresiv që duhet t’i përgjigjemi, “tha kryetari i Bashkisë së Berlinit Michael Mueller për mediat gjermane.