Video:Banditi Pëllumb Salillari djeg pyllin me pisha në Urën Vajgurore /përfundon në prokurori për krim mjedisor

Disa banorë të Gurit të Bardhë në Bashkinë e Dimalit shprehin shqetësimin e prerjes së kurorës së pishave mbi kodrat e kësaj lagjieje dhe denoncojnë se sin ë mënyrën më kriminale Pëllumb Salillari është duke djegur pishat pranë gurores së tij në Urën Vajgurore .

Kjo masakër mjedisore ndodh ditën për diell dhe shton ndotjen e zonës nga pluhurat e guroreve dhe furrave të gërqeles të cilat janë të paligjshme të krijuara dhe të kthyera në një ferr të vërtet nga banditi Pëllumb Salillari , duke i bërë karshillëk të hapur banorëve për interesa të zgjerimit të sipërfaqieve të shfrytëzimit për gurore nga subjekti  i oligarkut Salillari.

Për të ndaluar këtë sjellje barbare mbi natyrën dhe për tiu përgjigjur shqetësimit gati 25 vjecar të banorëve, me 24 shkurt 2018 Kryeministri Edi Rama zhvilloi takim me banorët e Gurit të Bardhë dhe dha porosi të qarta e të prera mbi dhënien fund të kësaj situate dhe për rregullat e reja të menaxhimit të guroreve dhe detyrimet rehabilituese të karrierave të gurit nga subjekti  që i shfrytëzon por pëllumb Salillari nuk pyet për shtet dhe në mënyrën më kriminale I vë flakën pishave të kësaj zone me qëllim zgjerimin e aktivitetit të tij criminal dhe  të paligjshëm .

Nuk më interesojnë formalitetet dhe procedurat që mund të zyrtarizojnë prerjen e pishave, ndërkohë që zyrtarët ku kam adresuar shqetësimin më thonë se i kanë proceduar rastet në Prokurori dhe ndaj Oligarkut  dhe banditit Salillari ka filluar dhe hetim penal

Më shqetëson “rilindja e legjendës  së luftës midis Malit të Tomorrit me Shpiragun” ku njëri djeg me shkrepse e tjetri shfaros me motosharrë dhe në të dy malet i shkatërron i njëjti person i cili quhet hajduti Pëllumb Salillari !!

I dhimbshëm ky muaji i nxehtë Korriku ku u dogjën mbi 30 ha pyje në Tommorr dhe u rrafshua kodra me pisha e Gurit të Bardhë në Dimal vetëm me qëllim që banditi Salillari të zgjeroj ativitetin e tij të jashtligjshëm!

Askush nuk duhet të fitojë në kurrizin e tjetërit dhe të fitojë duke dëmtuar interesin public por krimineli Salillari nuk ka lënë vënd dhe bukuri natyrore pa shkatërruar!