Video:“Çifti i ri PS-Veting” Artan Lame dhe Valbona Sanxhaktrari shëtitje “dorë për dore” nga Liqeni i Farkës

Skandale të njëpasnjëshme kanë ndodhur në veting. Kemi publikuar herë pas here raste skandalesh, korrupsioni, paaftësisht apo mënyrën se si janë  përzgjedhur në mënyrë të paligjshme.

 

Kemi publikuar  skandale se motra e Belinda Ballukut,  Pamela Qirko  nuk plotëson kushtet  për  të qënë antare komisioni,  dhe se si Etleda Çiftja është diplomuar me mesatare 5 (pesë) etj.

 

Një ndër skandalet e vetingut është padyshim edhe komisionerja e Valbona Sanxhaktari e cila  sot gjykon pasurinë dhe profesionalizmin e prokurorëve dhe gjyqtarëve, rezulton të mos ketë njohuritë dhe kapacitetet e duhura për të përmbushur detyrën e komisioneres së posaçme.

Valbona Sanxhaktari është vlerësuar nga anëtarët e komisionit të korrigjimit të fletëve të provimit me 85 pikë, një rezultat ky mjaft i dobët në raport me studentët e tjerë garues.Sanxhaktari ka dhënë vetëm provimin me shkrim, ndërsa për ballafaqimin dhe dhënien e provimit me gojë përpara komisionit të Shkollës së Magjistraturës, nuk është paraqitur fare.

 

Ndërkohë në 7 qershor të vitit 2004 rezulton se Sanxhaktari është marrë në hetim nga Prokuroria e Tiranës për veprën penale të “Vjedhjes duke shpërdoruar detyrën” të parashikuar nga neni 139 dhe 25 i Kodit Penal.Gjatë periudhës 2001-2003 Valbona Sanxhaktari ka ushtruar detyrën si juriste në Drejtorinë Juridike dhe të Prokurimeve pranë Ministrisë se Arsimit dhe Shkencës.

 

Por nga auditimet e KLSH në atë kohë u ngritën dyshime për abuzime me fondet publike në tenderin për rikonstruksionin e një konvikti në Elbasan. Për këtë arsye, Prokuroria e Tiranës jo vetëm regjistroi procedimin penal, por dhe kreu hetime duke e marrë si të pandehur.

 

Në redaksinë e “INFRONT” ka mbrritur një video implikuese, ku duket qartë se komisonerja Sanxhaktari është në në “afrimitet intim” me funksionarin e lartë të P.S., Artan Lame një ndër personazhet më të korruptuar të qeverisë Rama.

Në këtë video duket qartë se Artan Lame është duke kryer aktivitet fizik bashkë me Komisioneren Sanxhaktari në liqenin e Farkës. Artan Lame është nën hetim për korrupsion nga “SPAK” ku  është marrë dhe në pyetje për aferat  që ai ka kryer në drejtimin e Hipotekës.

 

Në vijim do të publikojmë raste konkrete  se si Artan Lame,  ndikon  në mënyrë të paligjshme për të kaluar apo për të përjashtuar nga sistemi i drejtësisë gjyqtarë dhe prokuror. Pa dyshim do të publikojmë  aferat që sanxhaktari ka kryer për llogari të Artan Lames.

 

Do të publikomë se si valbona Sanxhaktari ndikon në “SPAK” për të mbrojtur Artan Lamen nga arrestimi.