Bir Selman i nënës kë të qaj më parë, njërin e kishte shok e tjetrin bashkëfshatar

Olsi Komici është diplomuar “Jurist” në vitin 1998 në Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës. Në vitin 2003 z. Komici është trajnuar nga USAID dhe World Learning në Wdinburg pranë Zyrës së Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme të Skocisë mbi  procesin  e vetëfinancimit të sistemit të regjistrimit të pasurive të paluajtshme. Ndërsa në vitin 2004 ai mori të drejtën e ushtrimit të profesionit të avokatit. Ai ka ushtruar profesionin e avokatit në periudhën maj 2016 – maj 2017 dhe pas kësaj ka kryer  detyrën e zëvendësdrejtorit të përgjithshëm të ALUIZNI-t deri në mandatimin e tij nga Kuvendi i Republikës së Shqipërisë si Komisioner në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit.

Olsi Komici, duke qenë nga Librazhdi, në dakortësi me bashkëfshatarin i tij Taulant Balla i ofrojnë mbështetje njëri- tjetrit për përfitime vetjake. Nga njera anë Komici do të përzgjedhë prokurorë dhe gjyqtarët që do partia dhe Taulant Balla duke hedhur poshtë gjithë thelbin e krijimit te procesit të Vettingut.

Nuk përfundon me kaq pasi ai bashkë me Alket Hyseni, të cilët kanë punuar si drejtues në Taskë-Forcën Kryeministrore” për pronat e bregdetit Vlorë-Sarandë, zhdukën e falsifikuan dosjet për 30 mijë ha tokë, pyje, parqe kombëtare.

Procesi i Vettingut nuk i shërben më drejtësisë por politikës. Në këtë lloj forme është kthyer në dystandartizim, për të përfituar për vete dhe qeverinë.