Britania ashpërson masat/ Shkollat qëndrojë të mbyllura deri në 8 Mars

Boris Johnson deklaroi sot se shkollat ​​nuk do të rihapen deri të paktën 8 Mars. Ky vendim erdhi pasi ai zgjati bllokimin me tre javë të tjera. Kryeministri dha lajmin e zymtë për miliona fëmijë dhe prindër që luftuan në një deklaratë në Dhomën e Komunave këtë pasdite, duke thënë se ai e dinte se sa ‘të irrituar’ do të ishin ata.

Ai e bëri të qartë se nuk ka shpresë për ndonjë lehtësim të bllokimit deri pas datës së rishikimit nga mesi i shkurtit, duke përjashtuar përfundimisht idenë që disa nxënës të tjerë mund të kthehen në klasa pas gjysmës së mandatit, raporton Daily Mail.

Johnson tha se po bëhej përparim i shpejtë për vaksinimet sa më shpejt të gjithë popullsisë.

Gjithashtu ai konfirmoi se kufijtë po shtrëngohen, me qëndrime të detyrueshme 10-ditore në ‘hotele karantine’ për vendet në një ‘listë të kuqe’ me nivele të larta infeksioni.

“Qëllimi ynë tani duhet të jetë për të blerë javët shtesë që na duhen për të imunizuar më të prekshmit dhe për ta marrë këtë virus nën kontroll, në mënyrë që së bashku të mundim këtë sëmundje më të mjeruar, rimarr një herë e përgjithmonë jetën tone.” përfundoi Johnson.