Calavera dhe zotimet që nuk mbajti asnjëherë

Calavera erdhi në muajin dhjetor të 2017 dhe zhvilloi disa takime ku është diskutuar  çështja e reformës në drejtësi dhe procesi i vettingut dhe në fillim të muajit shkurt erdhën dhe anëtaret e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, të cilët u përzgjodhën nga Gjermania, Austria, Holanda e Italia.
Shefja e ONM-së u zotua se do të përmbushet misionin e saj por në fakt Calavera heshti përballë padrejtësive që u zhvilluan në vetting.

Shefja e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, pati një rol kyç në procesin e Reformës në Drejtësi por përse u largua Calavera?

Zonja Calavera erdhi së shpëtim për Shqipërinë por në fakt solli një dështim të reformës në drejtësi.

Calavera vendosi në krye të këtij procesi individë të lidhur me krimin. Ajo ka qenë në dijeni të të gjithë parregullsive që kishin këta komisoner para se të zgjidheshin.