Dobitë e organizimt nga kajsitë

Kajsitë përmbajnë pak yndyra të ngopura, kolesterol dhe kripë. Janë burim i mirë për fibrat dietale dhe kalium, epo ashtu edhe për vitamina A dhe C.

Tashmë në këtë periudhë kohore janë shumë të shijshme dhe të lira, gjithsesi duhet shfrytëzuar.