“Drejtësia”/ Ish- shefja e ONM Calavera mbushi valixhet pasi siguroi “xhepat”

Ish-shefja e “ONM”-së Calavera ka qenë në dijeni të të gjithë skandaleve që bëheshin nga komisionerët e Vettingut por zgjodhi të hesht.
Bëmat e ndyra të pedagogut seksolog Roland Ilia u tejkaluan pa asnjë masë nga ana e Shefes së Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit në Shqipëri.

Z.Roland Ilia është diplomuar “Jurist” në vitin 1996 në Fakultetin Juridik, Universiteti i Shkodrës Z. Ilia është licencuar në profesionin e avokatit në vitin 1997. Po ashtu, ai ka një eksperiencë të gjatë si lektor, që prej vitit 1996, në Universitetin “Luigj Gurakuqi” në Shkodër dhe në universitete të tjera jopublike. Komisioneri Ilia është hetuar nga prokuroria pas 12 përgjime telefonatash të kryera nga Ilia, i cili u kërkonte favore seksuale studenteve në këmbim të notës. Shefja e “ONM”-së heshti u bë palë me Roland Ilan, mbushi xhepat nga fondet e BE-së dhe me paturpësinë më të madhe u largua nga Shqipëria.

Kriteret për tu bërë pjesë e Vettingut janë të qarta, por mesa duket Calavera nuk ka ditur as të lexoj. Mbrojti Roland Ilian edhe pse ai nuk ka të certefikuar gjuhën Angleze, i cila është kusht i detyrueshëm në kriteret e përzgjedhjes për anëtarët të instuticioneve të rivlerësimit.