E hëna ditë zie, policia kroate jep informacion të detajuar: Si ndodhi aksidenti tragjik me 10 viktima

26 korriku është shpallur ditë zie në Kosovë pas aksidentit tragjik me 10 viktima në Kroaci.

Sakaq, policia kroate ka dhënë informacion zyrtar lidhur rrethanat e aksidentit, ku ndër të tjera përshkruhet se shoferi i autobusit me shqiptarë që po kthehej nga Gjermania drejt Kosovës, humbi kontrollin e mjetit. Shkak për këtë dyshohet përgjumja.

Sheferi që drejtonte mjetin është arrestuar tashmë, ndërsa shoferi zëvendësues është mes viktimave të aksidentit. Ai e kishte lënë drejtimin e mjetit te kolegu rreth 30 minuta para aksidentit fatal.

Njoftimi i policisë kroate:

Qendra Operative e Komunikimit e Administratës Policore të Brod-Posavina, këtë mëngjes në orën 6 dhe 19 minuta, mori një raport për një aksident trafiku në autostradën A3 Bregana-Lipovac, në korsinë jugore, afër Slavonski Brod në të cilën ishin disa persona të vrarë, dhe shumë të plagosur.

Gjatë hetimit, në prani të avokatit të shtetit, policia përcaktoi se aksidenti i trafikut ndodhi në atë mënyrë ku një shtetas 52-vjeçar i Kosovës po drejtonte një autobus me targa të Kosovës, në korsinë jugore të A3 Bregana -Arruga e Lipovacit nga perëndimi në lindje. Duke arritur në kilometrin e 211 të autostradës A3, shoferi nuk lëvizi në mes të korsisë së shënuar, por e drejtoi automjetin në zonën me bar, dhe më pas autobusi u përmbys në atë anë. Anëtarët e brigadave të zjarrfikësve dhe ndërmarrjet gjithashtu ndërhynë në vendin e ngjarjes për të marrë trupat e të plagosurve.

Në këtë aksident trafiku, 10 persona u vranë, 15 persona u plagosën rëndë, ndërsa 30 persona u plagosën lehtë. Të dëmtuarit u transportuan në spitalin në Slavonski Brod për trajtim mjekësor, ku u mbajtën për trajtim të mëtejshëm.

Në orën 7.40 të mëngjesit, trafiku në pjesën e autostradës A3 u mbyll dhe u devijua, dhe në orën 11.35 trafiku u lëshua në një korsi.

Në orën 10.40, shoferi 52-vjeçar i autobusit u arrestua dhe, pas një hetimi penal, do t’i dorëzohet Administratës së Policisë Brod-Posavina me një kallëzim penal për dyshimin e kryerjes së një vepre penale sipas nenit 227 të Kodit Penal Shkaktimi i një aksidenti trafiku.