E krimbur me para/ Cili është burimi i pasurisë së komisioneres Alma Faskaj?

Komisioneria Alma Faskaj është diplomuar “Jurist” në vitin 1995 në Fakultetin e Shkencave Politike-Juridike, Universiteti i Tiranës. Ka mbrojtur gradën shkencore “Doktor” në mars 2014.

Në periudhën 1995-1996, znj. Faskaj (Vokopola) ka punuar si gjyqtare në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Lushnjë. Nga shtatori i vitit 1996 deri në gusht 1998 ka mbajtur detyrën e nënkryetares së Komisionit të Kthimit dhe Kompensimit të Pronave, Lushnjë. Znj. Alma Faskaj (Vokopola) ka një eksperiencë të gjatë si lektore, duke e ushtruar këtë profesion në universitete publike dhe jopublike të vendit, si dhe pedagoge e Shkollës së Magjistraturës nga viti 1998 e në vazhdim.

Burime per infront.org tregojnë fshehjen e të ardhurave dhe deklarim të rremë të komisioneres Faskaj. Po ju paraqesim si më poshtë pasuritë e komisioneres Faskaj, e cila insiston të vendosë por as që e merr mundimin ta fillojë vettingun nga vetja.
• Komisioneria Faskaj disponon një shtëpi luksoze banimi, 3 katëshe, në Tiranë të ndërtuar vetë.
• Pasuri të paluajtshme, truall me sipërfaqe 2 080 m2.
• Pasuri të paluajtshme në Lushnje, tokë truall me sipërfaqe 8 250 m2.
• Bashkëshorti i saj, Z. Idajet Faskaj, pronar i një toke truall në Tiranë me sipërfaqe 238 m2.
• Të dy bashkëshortët janë pronar me pjesë takuese 50% secili të një autoveture të tipit Hyndai me kursimet familjare dhe të ardhura nga trashëgimia, vlera 1 908 620 Lekë.

Po nga vjen e gjithë kjo pasuri e komisioneres Alma Faskaj, pasi rroga e shtetit nuk është aq e madhe sa të për të bërë jetë luksi?