Elon Musk në telashe/  Marka më e madhe e makinave në Kinë po lançon rivalin e Teslas

Prodhuesi më i madh i makinave kineze Geely kohët e fundit po lançon një markë të makinave elektrike premium që synon të rivalizojë Tesla-n.

Kompania kineze, e cila tashmë zotëron Volvo dhe Lotus, njoftoi markën e saj Zeekr  për të shqyrtuar kërkesën e Kinës për automjete elektrike.

Marka e krijuar do të përballet me një konkurrencë të ashpër nga Tesla, Modeli 3 i së cilës ishte modeli më i shitur i automjeteve elektrike në Kinë vitin e kaluar.

Vetëm pak ditë më parë Elon Musk, shefi ekzekutiv i prodhuesit amerikan të makinave elektrike Tesla, u akuzua  nga Kina se makinat e tij përdoren për të spiunuar.  Nga ana tjetër, Musk i mohoi kategorikisht akuzat.