Emrat/ Luan Daci vendosi për fatin e 84 gjyqtarve dhe prokurorëve(Vetë i dënuar me 6 muaj burg)

Gjyqtari i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, Luan Daci, i cili u pezullua nga detyra, pasi është nën hetim për falsifikim dokumentesh që prej fillimit të procesit të vettingut ka qenë në total pjesë e 84 proceseve gjyqësore për gjyqtarë dhe prokurorë. 37 prej të cilëve janë tashmë vendimi të formës së prerë.

Si pjesë e trupës gjykuese, Luan Daci, ka qenë pjesë e vendimeve për emra të njohur të drejtësisë, të cilët janë sot jashtë sistemit, si Bashkim Dedja, ish-kryetar i Kushtetueses, apo Xhezair Zaganjori, ish-kreu i Gjykatës së Lartë.

Ndërkohë, një numër prej 46 proceseve në KPA, të cilat kanë pjesë të trupës gjykuese gjyqtarin Luan Daci, dhe që janë në gjykim apo presin të fillojnë gjykimin, janë ngrirë, deri në momentin e marrjes së vendimit nga Gjykata e Posaçme e Apelit për akuzat ndaj gjyqtarit.

Lista e plotë e 37 vendimeve ku ka qenë pjesë e trupit gjykues Luan Daci:
Adriatik Llalla
Sulejman Tola
Fatos Lulo
Besim Trezhnjeva
Fatmir Hoxha
Altin Xhoxhaj
Edmond Islamaj
Bashkim Dedja
Luan Kaloçi
Gentian Trenova
Alma Brati
Astrit Faqolli
Antoneta Sevdari
Adriatik Cama
Rovena Gashi
Admir Thanza
Xhezair Zaganjori
Gani Dizdari
Bledar Abdullai
Elsion Sadiku
Artan Broci
Gentjan Medja
Nertina Kosova
Bujar Hoti
Artur Malaj
Valbona Bala
Ahmet Jangulli
Sotiraq Lubonja
Arben Dollapaj
Alma Liçaj
Ramadan Troci
Entela Prifti
Artur Ylli
Arben Selmani
Fatos Qato
Izet Kadana
Besnik Cani

Lista e plotë e 46 çështjeve që ngrijnë për shkak se Luan Daci është pjesë e këtyre proceseve gjyqësore:

Alma Kolgjeka
Agron Valva
Arben Zefi
Alfred Gjoni
Ana Gollosha
Genci Sinjari
Artan Bajrami
Donika Prela
Hysni Demiraj
Dritna Peka
Arqile Koça
Fatmir Lushi
Çlirim Shahini
Irma Balli
Edison Ademi
Dritan Seci
Albina Spaha
Ferdinand Elezi
Roland Jaupaj
Aleksandër Muskaj
Idriz Mulkurti
Evelina Qirjako
Eugen Beci
Shkëlzen Cena
Manjola Kajana
Enkelejdi Hajro
Kastriot Selita
Gurali Brahimllari
Arben Pasho
Ramiz Lala
Regleta Panajoti
Petrit Cano
Alfred Agolli
Artan Madani
Adrian Ylli
Elvin Gokaj
Ilir Mustafaj
Hysni Vata
Luan Hasnezi
Dhurata Haveri
Përparim Kulluri
Brunilda Malo
Astrit Haxhialushi
Arben Vrioni
Agim Bendo
Marjana Velçani