Emri i Darian Pavlit “mbin” në gjithë diskutimet për Reformën në Drejtësi

Emri i Pavlit figuron në dokumente si ekspert ligjor i ‘EURALIUS’ dhe si jurist i Fondacionit për Shoqëri të Hapur, që i përket miliarderit të shumëpërfolur George Soros.

Ai ka shërbyer si këshilltar i Komisionit të Posaçëm Parlamentar i Reformës në Drejtësi, çka do të thotë se kjo reformë është konceptuar dhe zbatuar nga Fondacioni ‘Soros’. Kjo vërtetohet shumë thjesht pasi në një dokument të Kuvendit të Shqipërisë shfaqet kudo emri i tij.

Në këtë  dokument janë mbledhjet dhe diskutimet që u bënë nga ekspertët e lartë të Reformës në Drejtësi, ka marr pjesë edhe Darian Pavli edhe në diskutime, pasi pjesëmarrja e tij është pothuajse në të gjitha mbledhjet.

Për më tepër Darian Pavli është është zgjedhur në Gjykatën Europiane të Drejtave të Njeriut dhe fati i ka buzëqeshur edhe pse nuk ka eksperiencë gjyqësore, por thjesht se ka punuar për Fondacionin e Soros në Shqipëri.