Eskluzive:Dosja penale kundër Helidon Gjikokës nuk do të shkoj në Vlorë

Dosja penale kundër Helidon Gjikokës, personit të shpallur në kërkim për vjedhjen e pronës së kushëririt të tij në fshatin Gjilekë të Himarës, në pamje të parë u duk se ka marë një tjetër trajektore.
Çështja Nr. 1228 e prokurorisë së Tiranës, me vendim është transferuar për tu gjykuar në gjykatën e Vlorës.
Nga informacionet që disponohen nga ana jonë janë me qindra perasona që interesohen gjykatën e Vlorës nëse ka mbrritur apo jo dosja me nr Çështje Nr. 1228 e prokurorisë së Tiranës.
Nga lajmi i fundit që disponohet nga ana jonë dosja me nr Çështje Nr. 1228 e prokurorisë së Tiranës nuk do të shkoj në gjykatën e Vlorës, pasi kundër sajë është bërë rekurs në gjykatën e Lartë dhe është kjo gjykatë që do të përcaktoj se cila gjykatë do të jetë kompetente gjykata e Tiranës apo gjykata e Vlorës.
Deri atëher të gjitha palët që janë interesuar pranë sekretarisë në gjykatën e Vlorës , dhe më pas të veprojnë për të kryer ndonjë akt korrupsioni, do të jenë në pritjederisa të vendosin gjykatën e Lartë.