“Fjalet që i mori era”/ Premtimi që la në mes të rruges Genoveva Ruiz Calavera

Genoveva Ruiz Calavera u shpreh e sigurt në vetvete për faktin se do ishte prezente në Shqipëri për ta çuar deri në fund reformën. Ama nuk ndodhi ashtu. U largua në mes të rrugëtimit sikur kishte ndonje të vërtetë për të fshehur. Premtimet e saj boshe ku betohej për transparencë dolën bllof.

ONM do kryejë detyrat e saj në mënyrë transparente. Do shqyrtohen kandidaturat për komisionin e Vetting-ut. ONM do të krijojë grup monitorimi afatgjatë. Pra më lejoni që të theksoj qartë që operacioni ndërkombëtar i monitorimit ka rol monitorues, por ai nuk merr vendime ekzekutive. Vetting-u është procesi jetik për t’i hapur dyert Shqipërisë në çeljen e negociatave për anëtarësim. Do jemi të rreptë në zbatimin e kritereve të ligjit. Nëse do ketë rrjedhje informacioni nga punonjësit tanë, ata do largohen menjëherë”, thoshte dikur Calavera.

Ama fjalët mbeten fjalë dhe vetëm pak ditë më parë la në mes “misionin” e saj të humbur duke treguar edhe një herë dështimin e parashikuar, duke lënë pas edhe një reformë të dështuar.