Fotoja e zjarrfikësit grek bën xhiron e botës, i jep ujë një breshke në mes të flakëve (FOTO)

Greqia është duke u përballur me një situatë të rënduar nga zjarret. Mijëra ha tokë janë shkrumbuar, banesa si dhe janë rrezikuar mijëra kafshë. Një fotografi është duke bërë xhiron e botës, me një zjarrfikës grek që është fiksuar teksa i jep ujë një breshke të ndodhur në mes të flakëve.

Fotoja ka qenë subjekt i shumë media botërore, e të gjithë, e kanë cilësuar zjarrfikësin si një hero.

“Menduam fillim se breshka ishte djegur. Por vumë re që pjesa e sipërme e guaskës ishte e pastër. I dhamë pak ujë, dhe ajo nisi të reagonte, të ecte”, tha zjarrfikësi.