Fundërrinat evropiane sillen në Shqipëri/ Eksperti Hans Kijlstra kryen marrëdhënie me punonjësen të KPK-së

Ndër 8 ekspertët ndërkombëtarë si pjesë e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM) i’u bashkua edhe drejtoresha e  ONM-së Genoveva Ruiz Calavera, por ajo braktisi misonin e saj në mes dhe u largua.

Vitet “e punës” në kuadër të rivlerësimit të gjykatësve dhe prokurorëve dolën një dështim i vërtetë dhe pa një rezultat pozitiv të dukshëm.

Në Shqipëri  ekspertët vijnë nga Belgjika (1), Italia(1), Bullgaria(1), Kroacia(1), Hollanda(2), Suedia (1) dhe SHBA-të (1). Një pjesë e kondiderueshme e tyre  kanë pasur eksperiencë si gjyqtarë dhe prokurorë të misionit EULEX në Kosovë, në lidhje me çështjen shqiptare.

Një ndë to ishte edhe Hans Kijlstra, gjyqatër i Gjykatës së Rrethit të Amsterdamit dhe kryetar i dhomës për ekstradimet dhe Urdhër Arrestet Evropiane si dhe ekspert i trafikimit të qenieve njerëzore.

Duke u nisur me idenë se Shqipëria është një vend provincial dhe i prapambetur ai u tërbua nga ideja e të pasurit femra dhe shfrynte epshet e tij seksuale me vartëset.
Para disa kohësh u bë publike në portalin infront.org një video me skema erotike duke kryer marrëdhënie me një punonjëse të KPK-së. Madje nga informacionet që kanë ardhur në redaksi punonjësja ka mbetur shtatëzanë dhe ka një fëmijë me diplomatin.
Duke qenë e vetëshijshme për ketë fakt ndodhur drejtoresha e ONM-së Genoveva Ruiz Calavera edhe pse me vonesë ka marr masa dhe e ka larguar të fustruarin Hans Kijlstra duke i ndërprerë mandatin.