Gabimet më të shpeshta që bëni gjatë larjes së duarve

Nuk keni nevojë për ujë të nxehtë për të larë duart, i vakët dhe pak i ngrohtë do të sigurojë një efekt higjienik plotësisht të kënaqshëm.

Ekspertët kanë zbuluar gabimet më të zakonshme gjatë larjes së duarve.

Pak sapun

Nuk i lani sa duhet? – Ju prekni kaq shumë gjëra brenda një dite sa mund të transmetoni infeksionin, si dhe koronavirusin. Sapo bien në kontakt me gishtat, mikrobet transmetohen lehtësisht në fytyrën dhe trupin që prekni me ta. Larja e duarve është mënyra më e mirë për t’u mbrojtur, ndaj lajini ato me ujë dhe sapun ose pastrojini me dezinfektues nëse nuk mund të merrni sapun. Pas larjes, shpëlajini dhe fshijini ato.

Nul përdorni sapun të mjaftueshëm? – Thithni duart në ujë dhe vendosni sapun të mjaftueshëm mbi to. Madhësia e një monedhe është mjaft e mjaftueshme.

Mos lani vetëm pëllëmbët – Mos harroni të lani mirë, veçanërisht zonën poshtë thoit dhe rrudhat midis gishtërinjve. Gjithashtu rekomandohet që të shkurtoni thonjtë në mënyrë që viruset të mos kenë vend për të “jetuar”.

Shpërlajini mirë

Duart duhet të lahen mirë – Pas një larjeje të mirë dhe të duhur të duarve, ato duhet të lahen mirë nën një rrjedhë uji të pastër, të ftohtë ose të ngrohtë, në mënyrë që të largohen të gjitha papastërtitë nga lëkura. Nëse nuk e lani mirë sapunin, mund të pësoni pasoja, si acarim të lëkurës.

Kapërceni tharjen e duarve?

Viruset do të jenë më të lehta për t’u transmetuar nga duart e lagura, kështu që merrni kohë për t’i tharë mjaftueshëm. Fshijini ato me letër të thatë dhe të pastër ose një peshqir të pastër, por nëse jeni në një vend publik, sigurohuni që të përdorni peshqirë letre ose tharëse elektrike.