Genta Bungo Tafa komisionerja shëmbull/ burri i vdekur në shtëpi ajo shkarkon Ramadan Trocin

Genta Bungo Tafa është një juristja dhe komisonerja e KPK për tu ndjekur si shëmbull dhe për tu pasur zili nga të gjithë komisioneret e tjerë të “KPK”.

Genta Bungo Tafa është diplomuar si juriste në vitin 1993 në Fakultetin e Shkencave Politike-Juridike, Universiteti i Tiranës. Ka mbrojtur gradën “Doktor” në maj 2008 dhe që nga qershori i vitit 2014 mban gradën shkencore “Profesor i asociuar”. Në periudhën 1993 -1996, znj. Tafa (Bungo) ka punuar si juriste në Drejtorinë Juridike dhe Konsullore në Ministrinë e Punëve të Jashtme. Nga shtatori i vitit 2003 deri në qershor 2004 ka mbajtur detyrën e përgjegjëses së sektorit juridik në Ministrinë e Pushtetit Vendor dhe Decentralizimit dhe më pas është emëruar drejtore e Drejtorisë Juridike dhe Integrimit në po këtë ministri. Znj. Genta Tafa (Bungo) ka një eksperiencë të gjatë si lektore, në universitete të ndryshme publike dhe jopublike të vendit, nga viti 1996 deri në vitin 2016.

Nga ana jonë ditën e sotme do të publikohen fakte të jashtzakonshme pozitive për Genta Bungo Tafa e cila në dhe kontributin që ajo ka dhënë në sistemin e drejtësisë.

Komisioneres Genta Bungo Tafa i ka vdekur bashkshorti i në datën 14.11.2018 dhe ajo që ka bërë kjo heroinë ka lënë bashkshortin pa ceremony mortore dhe ka dalë në punë duke kontribuar në system duke i dhënë më parë prioritet vetingut  sesa varimit të bashkshortit të vetë.

Ajo e provuar ka dalë në punë 1 ditë mbas vdekjes së bashkshortit të sajë ku ka dhënë vendim ndërshkimi kundër prokurorit Ramadan Troci.

Mësohet se 55-vjeçari ka humbur jetën pas një ataku kardiak. I ndjeri ka lënë pas dy djem dhe bashkëshorten.

Genta Tafa-Bungo është konsideruar si zonja e hekurt e vettingut dhe u zgjodh në krye të KPK në korrikun e 2017.

Humbja e bashkëshortit  vjen në një moment mjaft delikat për kryetaren e KPK pasi në vendin tonë vijojnë të mbahen seancat e rregullta të vettingut.