Gjykata e Lartë hap procedurat për anëtarë të Kushtetueses, 3 vende vakante

Gjykata e Lartë ka hapur procedurat për anëtarët të Gjykatës Kushtetuese.

Kreu i Gjykatës së Lartë ka njoftuar për 3 vende vakante në Kushtetuese.

Bëhet me dije se vendet e lira janë ai i Vitore Tushës, e cila përfundoi mandatin 9-vjeçar, i Fatmir Hoxhës, i cili është shkakrkuar nga detyra si dhe i Gani Dizdari, që u shkarkua nga detyra në vitin 2019.

Kryetari i Gjykatës Kushtetuese ka njoftuar për 3 vendet vakante, të krijuara sipas ligjit,

përkatësisht:

1. për përfundimin e mandatit 9 vjeçar të Znj. Vitore Tusha, në datë 10 mars 2017, e

emëruar në mars të vitit 2008; Njoftimi është bërë në datën 09.01.2017,

2. për përfundimin e mandatit t Z. Fatmir Hoxha në datë 25 shtator 2018, për shkak të

shkarkimit nga detyra me vendim të formës së prerë, i emëruar në vitin 2011; Njoftimi

është bërë në datën 27.09.2018,

3. për përfundimin e mandatit të Z. Gani Dizdari né dat’ 22 prill 2019, për shkak të

shkarkimit nga detyra me vendim të formés së prerë, i emëruar në vitin 2013; Njoftimi

është bërë në datën 14.02.2019.

60b887d534fe9Screenshot 1