Gjykata Federale bllokon përkohësisht urdhrin ekzekutiv të Biden për imigracionin

Prokurori i Përgjithshëm i Teksasit, ka ngritur një proces gjyqësor mbi dëbimet, e cila hyri në fuqi të premten e kaluar.   Një gjykatës federal në Teksas  bllokoi përkohësisht ndalimin e administratës Biden, duke i dhënë një goditje njërit prej veprimeve të para të administratës së imigracionit.

Ankesa citoi pjesërisht një marrëveshje të nënshkruar midis Departamentit të Sigurisë Kombëtare dhe Teksasit në ditët në rënie të presidencës së Donald Trumpit, i cili kërkonte që departamenti të konsultohej me shtetin para se të ndryshonte ose modifikonte politikat.

Urdhri i ndalimit të përkohshëm ishte i përshtatshëm sipas Aktit të Procedurave Administrative, tha Gjykatësi Drew Tipton i Distriktit Jugor të Teksasit.

Gjykatësi Drew Tipton bllokoi administratën e Bidenit për pezulluar dëbimin për 14 ditë. Shtëpia e Bardhë, Zyra e Imigracionit dhe Departamenti i Sigurisë Kombëtare nuk dhanë asnjë koment lidhur mbi ngjarjen dhe vendimin e marrë.