Gjyqtari hamshor Guximtar Boçi nuk i ndahet zonjës R. I., pasi nuk e futi dot në shtrat, i kërkon 500 milionë lekë për dëmtim imazhi

Gjyqtari i Gjirokastrës Guximtar Boçi, i shkarkuar si i korruptuar nga Vetingu, nuk i ndahet R. I., një zonjë me dinjitet, e cila denoncoi dhe fundosi gjyqtarin hamshor.

 

Në vitin 2016, Guximtar Boçi i vardisej R. I., duke i kërkuar favore seksuale në këmbim të ndërhyrjes në një vendim gjyqësor.

Dosjen e kishte gjyqtarja e skandaleve Blerta Çibukaj, e cila u zbulua se merrte vendime gjyqësore siç e urdhëronte Guxim hamshori.

Zonja R. I. refuzoi kërkesën për seks të Guximit, të cilin e kishte regjistruar.

Në media u publikua një audio-skandal ku Guximtar Boçi shfaqej duke i kërkuar zonjës favore seksuale në këmbim të ndërhyrjes në çështjen gjyqësore.

Boçi u pezullua nga detyra në 2016 dhe u shkarkua nga Vetingu në 10 maj të këtij viti.

Por nga ana tjetër, Boçi ia hodhi drejtësisë bashkë me Blertën.

Prapaskena mëson se Guximtar Boçi ende nuk i ndahet R. I., pasi tashmë i kërkon 500 milionë lekë dëmshpërblim.

Gjyqtari ka hapur një proces civil, duke i kërkuar gjykatës që të dënojë zonjën R. I., duke e detyruar që t’i kalojë në llogari 500 milionë lekë, për shkatërrim të karrierës, dëmtim imazhi dhe reputacioni.