Gjyqtarja e Vlorës Atalanta Zeqiraj konfirmohet në detyrë/ Djali vrapon ta përqafojë në sallën e vettingut

Gjyqtarja e Vlorës Atalanta Zeqiraj ka marrë sot konfirmimin në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit (KPK – shkalla e parë e vettingut). Siç shihet nga foto, menjëherë pas këtij lajmi pozitiv për karrierën e gjyqtares, djali i saj ka vrapuar ta përqafojë.

E gëzuar nga vendimi duket në fytyrë dhe vetë gjyqtarja e Vlorës.

Procesi i vetingut për gjyqtaren Zeqiraj u krye nga trupi gjykues i kryesuar nga Firdes Shuli, me relator Roland Ilian dhe anëtare Etleda Çiftjan. Edhe në seancën dëgjimore, magjistratja u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin. Relatori Ilia tha se nuk janë gjetur probleme edhe në 6 denoncimet e kryera nga publiku për disa çështje.

Gjyqtarja e Gjykatës së Vlorës, Atlanta Zeqiraj dha shpjegime të përmbledhura në KPK gjatë seancës dëgjimore të hënën, lidhur me dy apartamente të blera nga i ati ndërtues, që ajo i ka përdorur pa pagesë.

Atalanta Zeqiraj përfundoi Shkollën e Magjistraturës në vitin 2014 dhe pas një periudhe stazhi në Gjykatën e Tiranës, e ushtron funksionin prej 7 vitesh në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Vlorë.