Hipokrizitë e komisionerit Lulzim Hamitaj/ Çfarë ka bërë në ITALI dhe  SPANJË?

Vetë komsioneri Lulzim Hamitaj ka deklaruar se të ardhurat e tij janë të konsiderueshme. Ai ka pohuar se është i kënaqur me to. Për më tepër ai ka deklaruar se këto të ardhura i ka siguaruar  kryesisht nga aktiviteti  si avokat ne Itali dhe Spanje”, por që nuk ka dokumentacion për ti vërtetuar këto të ardhura.

Aktiviteti në Itali dhe në Spanjë bëhet bindes, mund të vërtetohet si teori vetëm në momentin kur bëhet vetdeklarimi i pasurisë bazuar me ligjin përkatës. Kësisoj përderisa komisioneri nuk e ka bërë një gjë të tillë, duhej skualifikuar nga procësi e jo të merrte rolin e personit që vendos për karrierën e gjyqtarëve dhe prokurorëve, duke u hyrë në hak individëve të drejtë.

Lulzim Hamitaj, nuk ka plotësuar dhe as dorëzuar formulari i “Vetdeklarimit”, bazuar në ligjin Nr,138/vitit 2015, ”Për garantimin e Integritetit të personave që zgjidhen, emërohet ose ushtrojnë funksione publike”. Një shkelje kaq e rëndë meriton menjëherë marrjen e masave për të ndëshkuar të ashtëquajturin komisioner i Vettingut.