I lindur me këmishë/ Ja pse Darian Pavli është me kaq fatlum

Suksesin që Darian Pavli ka duke u bërë edhe anëtar i Gjykatës së Strasburgut, ka të bëj me kontributin që ka pasur në fondacionin Soros. Me anë të kesaj forme arriti të depërtonte edhe në arenën ndërkombëtare.

Pavli madje rezulton të jetë një lidhje edhe me kryeministrin aktual Rama. Rama dhe Pavli duke iu referuar pemës gjinealogjike, janë familjarë me njëri-tjetrin (referuar raportimeve mediatike shqiptare është aluduar se gjyshërit e tyre kanë qenë motër e vëlla).

Por nuk është vetëm kjo lidhja mes kryeministrit shqiptar dhe gjyqtarit të kandiduar prej tij për në Gjykatën e Strasburgut.

Darian Pavli është pjesë e dondacioni “Soros” , i cili  shprehur hapur dhe publikisht përkrahjen personalisht ndaj kryeministrit. Fondacioni Sorros është shprehur publikisht se ka kontribuar financiarisht dhe me ekspertizë në hartimin dhe zbatimin e reformës në drejtësi në Shqipëri.