Integrimi i Shqipërisë në BE, Komisioneri Varhelyi takon Ministrin Heiko Maas

Komisioneri Varhelyi ka takuar ditën e sotme Ministrin e Jashtëm të Gjermanisë, Heiko Maas për të folur mbi integrimin europian të Shqipërisë.

Varhelyi ka njoftuar në Twitter se ka folur me Ministrin Gjerman Maas mbi ccështje të Ballkanit Perëndimor, ku theksi ka qenë integrimi sa më shpejt të jetë i mundur i Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në BE.

Diskutim i mirë me Ministrin e Jashtëm Gjerman, Heiko Maas sot. Pikëpamje të shkëmbyera mbi Ballkanin Perëndimor & nevoja për të ecur përpara procesi i zgjerimit EU, duke filluar nga bisedimet e pranimit me Shqipërinë & Maqedoninë e Veriut sa më shpejt të jetë e mundur. Mbështetja jonë për rajonin në luftën kundër COVID-19 vazhdon,” shkruan ai.